Rolstoelvriendelijk dagje uit

Er zijn ook diverse mogelijkheden in Nederland om er op uit gaan, te genieten van de natuur en omgeving voor mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandlijke beperking, ouderen). 

AgendaGids.nl
Dagjes uit voor mensen met een beperking! Alleen de leukste dagjes uit voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze dagjes uit website wordt gepresenteerd door en voor lichamelijke gehandicapten (inclusief video's)

 

Natuur zonder Drempels
Op deze website vind je natuurgebieden en wandelpaden die toegankelijk zijn voor mensen met een (fysieke) beperking. Deze site is een initiatief van Groen & Handicap, het kenniscentrum voor een toegankelijke natuur voor iedereen.

Ongehinderd.nl
Ongehinderd leven, zorgeloos genieten. Altijd voorbereid op pad? Nooit meer zoeken naar een toilet? Voel je thuis in iedere stad met Ongehinderd! We laten je toegankelijke restaurants, attracties en andere plekjes zien!

 

Rolstoelroutes
Een website met wandelroutes voor rolstoelgebruikers (en kinderwagens) voor Nederland!  Per provincie een verzameling wandelingen waar iedereen veel plezier aan kan beleven. In samenwerking met Groen & Handicap.

 

Rolstoeldagjeuit.nls
Op deze site vind je een overzicht van dagjes uit die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Hierbij gaat het o.a. om culturele dagjes (musea, bioscoop of theater), dagjes op het water (rondvaarten of zeilen) en/of dagjes uit in dierenparken, speel- en pretparken.

 

Rolstoeltoegankelijkrestaurant.nl
Op deze site kun je zoeken naar rolstoel toegankelijkheid, of er een rolstoeltoilet aanwezig is, of er een rolstoelparkeerplaats beschikbaar is en of de zaak ITS erkend is

 

Wandelzoekpagina.nl
Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen in Nederland. Ook biedt de website een overzicht van rolstoelgeschikte wandelgebieden.

 

 

Er zijn ook algemene websites voor een dagje of weekendje weg met een rubriek voor rolstoelgebruikers/mindervaliden:

Waarnaartoe.nl

Dagjeweg.nl

 

Aangepaste vakanties


 

 

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.