Reis- en annuleringsverzekering voor mantelzorgers

Mezzo (Landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg) biedt een speciale reis- en annuleringsverzekering voor mantelzorgers aan. Deze kan van pas komen als je bijvoorbeeld vervangende zorg (respijtzorg) hebt geregeld, maar deze op het laatste moment niet doorgaat.

Mantelzorgers moeten meestal veel regelen voordat ze op vakantie kunnen. De zorg moet immers overgenomen worden. Het komt hard aan als de vakantie niet door kan gaan of vroegtijdig afgebroken moet worden. Toch kan het gebeuren:

  • degene voor wie je zorgt tijdens jouw vakantie zou tijdelijk in een zorginstelling opgenomen worden, maar vanwege een acute opname is de plaats bezet;
  • een zorgprofessional, een familielid of kennis zou tijdelijk thuis de mantelzorg van je overnemen, en onverwacht gaat dit om dringende redenen niet door.

Je bent dan vaak veel geld kwijt als je de reis moet annuleren of voortijdig afbreken.

Annuleringskosten vergoed

Er is een verzekering die in al deze gevallen de annuleringskosten dekt: de Mantelzorg Annuleringsverzekering. Allianz Global Assistance ontwikkelde deze verzekering op initiatief van Mezzo. Alleen Mezzo-leden kunnen de verzekering afsluiten.

Geen onvoorziene kosten

Naast de annuleringsverzekering kun je ook de Mantelzorg Reisverzekering afsluiten. Deze dekt onvoorziene kosten door ziekte, ongeval of diefstal in jouw vakantie.  Bovendien kun je in geval van nood een beroep doen op de Mondial Assistance alarmcentrale. Je krijgt direct hulp in het Nederlands. De hulpverleners zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk naar huis kunt. Zo kunt u met een gerust gevoel op vakantie!

Welke reisverzekering pas bij mij?

  • Mezzo Pechhulp
  • Mantelzorg reisverzekering
  • Mantelzorg Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

>> Meer informatie over de Mezzo/Mantelzorg verzekeringen

 

Bron: Mezzo

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.