We zijn nog nooit zo goed aangepast op vakantie geweest

20-02-2017 14:41

Het kwam voor Kevin dik voor mekaar in Den Dikken Boom. De zorgboerderij waar hij nu al enkele keren een fantastische aangepaste vakantie beleefde. Want Kevin uit Munstergeleen is meervoudig beperkt en afhankelijk van zijn rolstoel. Zijn eerste kennismaking met Den Dikken Boom was met de zorgorganisatie waar hij woont, de Koraalgroep Maasveld in Maastricht. Het beviel hem zo goed, dat hij er inmiddels al enkele keren is terug geweest, samen met de familie Sieswerda.

“Na die eerste keer met de Koraalgroep kwam hij verschrikkelijk enthousiast terug,” zegt Lenie Sieswerda. ‘Wanneer ga ik weer terug?’, riep hij. We waren voorheen met hem al op verschillende plekken op vakantie geweest, maar hij wilde per se terug naar Den Dikken Boom. Samen met hem zijn we daar nu twee keer geweest en die zorgboerderij is inderdaad geweldig. We zijn nog nooit zo goed aangepast op vakantie geweest. Alle aspecten van mensen met een beperking op vakantie worden er goed bekeken en alles is daardoor perfect geregeld. Het zijn ontzettend vriendelijke mensen daar, die altijd met je meedenken. Ze geven je meteen het gevoel dat je welkom bent en doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Zoals toen de voetenplank van Kevins rolstoel afbrak. Dan heb je een probleem. We vroegen de eigenaar waar we dat konden laten lassen, maar hij loste het probleem op door de voetenplank zelf te repareren. Het zijn kleine dingen, maar die geven je wel een heel fijn gevoel.”

Perfect aangepast vakantiehuis

De voorzieningen zijn ook top. De begane grond van het vakantiehuis is drempelvrij en volledig aangepast gebouwd met o.a. brede deuren en een hoog-laagkeuken, ook zijn een hoog-laagbed en douchestoel aanwezig. Er is een royale aangepaste badkamer met voldoende ruimte voor een tillift en een douchebrancard. Zowel een tillift als een douchebrancard zijn onmisbaar voor Kevin. “Die hoef je niet zelf te huren, al worden ze wel in rekening gebracht.” Mocht er zorg nodig zijn dan wordt deze verleend door een zorginstelling in de buurt waar Den Dikken Boom mee samenwerkt.

Veel te doen op en rondom de boerderij 

Er is ook veel te doen in en rond Den Dikken Boom. Geniet bijvoorbeeld van het weidse uitzicht vanaf het terras van het vakantiehuis de polder in. Ga varen of wandel zo de natuur in via een verhard pad om koeien, vogels en hazen te spotten. “De zorgboerderij ligt mooi centraal. Je bent zo in Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Scheveningen voor leuke uitstapjes. Je kunt niets bedenken wat er niet zou zijn op de zorgboerderij om je te vermaken bij minder goed weer. Den Dikken Boom is een echte topper. We gaan er zeker weer terug. Wat wil je nog meer?”

Stiertje Kevin

En dan was er dat verhaal met het jonge stiertje, dat geboren werd toen Kevin er voor het eerst was. “Traditiegetrouw wordt een nieuwgeboren dier altijd vernoemd naar een vakantiegast die op dat moment bij ons is lichten Gerrit en Pieta Vonk Noordegraaf, de eigenaren van Den Dikken Boom toe. Op dat moment was dat Kevin, hij heeft over zijn ervaringen geschreven in een krantje van de instelling waar hij woont en wij hebben later nog een brief en een kaart van hem gehad. Kevin voelt zich helemaal thuis op onze boerderij en is de vakantiegast die de meeste keren in één periode (vier keer binnen een jaar) is teruggekomen. We hebben hem daarom verkozen tot vakantiegast van het jaar 2016 en dit jaar een plekje voor hem vrijgehouden met zijn verjaardag.”

Je thuis voelen middenin de natuur

Drie jaar geleden is de boerderij, voorheen een melkveehouderij, omgevormd tot zorgboerderij. Uitgangspunt van Gerrit en Pieta was om deze mooie plek te delen met mensen die vaak minder buiten komen door hun beperking. Voor hen is deze aparte zorg- en vakantieaccommodatie gebouwd. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en met uitsluitend natuurlijke materialen gewerkt, zo hangt er ook kunst van groenten en fruit van de boerderij gemaakt door dochter Brenda. Op deze manier is een aangepast en sfeervol vakantieonderkomen ontstaan waar je je meteen thuis voelt en groepen van 2-16 personen welkom zijn. “Mensen een mooie vakantie bezorgen en te zien hoe ze hier tussen de dieren en de natuur helemaal tot rust komen daar doen wij het voor!”

www.dendikkenboom.nl

Terug

Zorgboerderij Den Dikken Boom

IJsseldijk Noord 123
2935 BK Ouderkerk aan den IJssel

T: 0180-682558
E: info@dendikkenboom.nl
W: www.dendikkenboom.nl

 

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.