Vanhartevakanties 18e Noordelijk Open: rolstoeltennistoernooi van 13 t/m 14 maart 2015

27-02-2015 12:59

Oude glorietijden Noordelijk Open herleven met Recreatiecentrum van Harte als hoofdsponsor

MEPPEL - Het vanHartevakanties 18e Noordelijk Open in Meppel vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 15 maart bij MLTC in Meppel. In de hoogtijdagen deden ruim vijftig rolstoeltennissers mee aan het toernooi, dat meetelt voor de nationale rolstoeltennisranglijst, en die aantallen wil organisator Stichting Top Spin graag weer ontvangen. Dit kan met het aantrekken van de nieuwe hoofdsponsor Recreatiecentrum van Harte uit Echten en de goede faciliteiten die Stichting Top Spin biedt. In de toekomst heeft de organisatie zelfs oren naar een internationale status. "We hebben wel die ambitie", bekent secretaris/penningmeester Herman Bakker.

Midden jaren negentig begon het toernooi in Haren om het rolstoeltennis in de noordelijke provincies te promoten. Al snel groeide het toernooi uit tot een begrip. Topspelers als Tom Egberink, Robin Ammerlaan, Maaike Smit en Korie Homan namen deel aan het Noordelijk Open. Op het hoogtepunt waren er ruim vijftig deelnemers in het toernooi, dat sinds 2000 in Meppel plaatsvindt. De afgelopen jaren zakte het aantal deelnemers wat weg. "We hadden afgelopen jaar 31 deelnemers, maar willen graag weer groeien. Meppel moet weer op de kaart komen te staan", vindt Bakker.

Recreatiecentrum van Harte uit Echten heeft zich om die reden als naamgever verbonden van het toernooi. Bij het vakantiepark is iedereen welkom, variërend van zorggroepen en gezinnen tot senioren en mensen met autisme. Al jaren logeren de tennissers bij Recreatiecentrum van Harte., vanwege de aangepaste accommodaties. Eigenaar/directeur Johan Koops van het vakantiepark ziet het steunen van het toernooi als een logisch gevolg. "Wij sponsoren een toernooi dat volledig past bij onze doelgroep. We zagen dat het toernooi qua aantal deelnemers achteruit ging en we willen graag helpen."

Het toernooi wordt afgewerkt in een poulesysteem, waarbij de indeling afhankelijk is van de sterkte. Eventueel worden er kruisfinales gespeeld, als er meerdere poules met dezelfde speelsterkte zijn. Dat het toernooi meetelt, blijkt wel uit de aanwezigheid van bondscoach Mark Kalkman.

(S)Cool on Wheels

Ook de plaatselijke jeugd wordt betrokken bij het toernooi. Op de vrijdagochtend vinden clinics (S)Cool on Wheels van Fonds Gehandicaptensport plaats. Ruim honderdvijftig basisschoolkinderen uit Meppel en omgeving zullen ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden en een balletje te slaan.. Hierbij krijgen ze les van ervaren docenten, die zelf een lichamelijke handicap hebben. Door (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld over mensen met een handicap en leren zij hoe belangrijk het is dat iedereen kan sporten. De clinics op 13 maart zijn mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Seacon Logistics en de Vriendenloterij en in samenwerking met SportDrenthe.

Terug

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.