Uitgast Festival in het Natuurpark in Lelystad

21-07-2014 22:14

Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus is er voor de 14e keer het gratis Uitgast Festival in het Natuurpark in Lelystad. Programmeur Ties Mellema heeft weer een breed scala aan artiesten en muziekstijlen bij elkaar gebracht, een verzameling van muzikanten die samen Uitgast tot een uniek festival in Nederland maken. Niet alleen vanwege de artistieke kwaliteit in het bijzonder, Uitgast is een gratis openlucht festival midden in de natuur, het Natuurpark van het Flevo-landschap. Het festival is toegankelijk voor iedereen, ook rolstoeltoegankelijk.

Voor saxofonist Ties is het de vierde keer dat hij Uitgast heeft geprogrammeerd. Dit jaar heeft hij dat samen gedaan met percussionist Ramon Lormans, die als een ‘programmeur in residence’ Uitgast 2015 gaat vormgeven.

Uitgast 2014 kent een aantal bekende en minder bekende namen. Een geheid swingende afsluiter op de zaterdag avond is de Hans Dulfer New Band. Dat optreden is voorafgegaan door het ingetogen ‘Canto Ostinato’ van de in 2012 overleden componist Simeon ten Holt. Niet in een klassieke piano opstelling, maar in een setting van twee marimba’s en twee vibrafoons, bespeeld door o.a. Ramon Lormans.

Op de zondag zijn er diverse concerten op verschillende locaties. Zowel ingetogen kamerconcerten van het Ruysdael Quartet, maar ook onweerstaanbare salsa en latin jazz door Conjunto Amsterdam. Daarnaast is er ruimte voor amateuroptredens verzorgd door de Kubus, centrum voor kunst en cultuur. Merlijn Twaalfhoven, ontwerper van bijzondere concerten op ongewone plekken, organiseert een workshop.

Daarnaast biedt Uitgast 2014 ook een podium aan beeldend kunstenaars! Kunstenaarsvereniging Flevoland viert haar 25-jarig bestaan en heeft in het Natuurpark een route uitgezet met 25 kunstwerken en installaties. Het gaat daarbij voor deel om community-kunstwerken, gemaakt door groepen bewoners van Lelystad. Tijdens Uitgast zullen diverse kunstenaars aanwezig zijn en in gesprek gaan met de bezoekers met als prangende vraag; ‘Hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit?’

En ook voor kinderen zijn er de hele dag tal van activiteiten. De zondag begint met een optreden van Drumdrumdrum met de voorstelling BoomWhakalaa! Een vrolijk spektakel met ritmes uit de hele wereld! Ook geven zij een workshop voor de kinderen. Naast tal van mogelijkheden om te bewegen en te spelen in de buurt van de podia zijn verderop  in het Swifterkamp eveneens verschillende activiteiten. Zoals zelf brood bakken of potten maken zoals dat in de prehistorie gebeurde.

Uitgast een gratis muziekfestival, vrienden ontmoeten, picknicken, genieten van de natuur en luisteren naar mooie muziek! Uitgast 2014 16 en 17 augustus 2014!

>> Bekijk het programma

Festival informatie
  • Data: zaterdagavond 16 augustus vanaf 20.00 uur
  • zondag 17 augustus vanaf 11.00 uur
  • Plaats: Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad
  • Parkeren: Parkeerruimte in de nabijheid, aparte voorziening voor mindervaliden
  • Parkeerkosten vijf euro, donateurs van Uitgast en begunstigers van Het Flevo- landschap parkeren gratis.
  • Toegang: Gratis

Het festival is toegankelijk voor iedereen, ook rolstoeltoegankelijk.

Meer informatie

www.uitgast.nl

Terug

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.