Mantelzorger dankzij Quli toch gerust op vakantie

20-07-2014 17:26

Veel mantelzorgers gaan niet op vakantie omdat zij de zorg voor kun zieke vader, moeder, partner of kind niet uit handen willen geven. Via een digitaal zorgplatform kunnen zij vanaf hun vakantieadres toch betrokken blijven.

Vijf zorginstellingen hebben een digitaal instrument, Quli, ontwikkeld waarmee mantelzorgers zich kunnen informeren over de situatie thuis, ook wanneer zij een paar dagen weg zijn. In het zorgplatform kunnen patient, verzorger en behandelaars informatie uitwisselen, updates geven, een zorgrooster opstellen, een hulpvraag indienen of beeldbellen.

Quli staat voor Quality of Life. Op deze manier kan een mantelzorger op de hoogte blijven en daardoor met een gerust gevoel even afstand nemen van diegene voor wie hij/zij zorgt. De mantelzorger kan indien gewenst inloggen op het vakantieadres en zichinformeren over de stand van zaken.

Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, ARQ, Dichterbij en ICT-bedrijf Ordina zijn de initiatiefnemers van Quli. Met Quli maakten zij het eerste eHealth-platform dat de mens werkelijk centraal stelt.

Website

www.quli.nl

 

Terug

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.