Gids toegankelijk Amsterdam

19-04-2015 18:59

In nauwe samenwerking met het ontwerpbureau Field Factors, heeft Toegankelijk Reizen een frisse stadsgids ontwikkeld met informatie over toegankelijke horeca en recreatie in Amsterdam. De stadsgids is vanaf nu beschikbaar als online- en gedrukt boekje. Met de stadsgids wordt ingespeeld op zelfredzaamheid en de vraag naar informatie over toegankelijke horeca, recreatie en vervoer van zowel de Nederlandse- als buitenlandse bezoeker met een lichamelijke beperking.

De stadsgids is ontwikkeld voor bezoekers van alle leeftijden en kan bijvoorbeeld gebruikt worden door senioren die weer eens de oude stad willen bezoeken, jong volwassenen met een lichamelijke beperking of gezinnen met kinderen met een handicap. De stadsgids is echter ook nuttig voor hotelmedewerkers die hotelgasten van informatie willen voorzien, hetzelfde geldt voor medewerkers van VVV’s.

Er worden 5 korte routes in Amsterdam beschreven. Iedere route neemt de bezoeker mee naar toegankelijke restaurants, musea en bezienswaardigheden. De routes en tips zijn toegankelijk voor mensen mensen die slecht ter been zijn en bezoekers die een rolstoel of scootmobiel gebruiken. Bij alle tips staat kort beschreven hoe de entree, de lift en het toilet toegankelijk zijn.

De tips in deze stadsgids komen van inwoners van Amsterdam met een lichamelijke beperking. Veel dank gaat uit naar de partijen die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van de realisatie; zijn Starbikes Rental Amsterdam, Provincie Noord-Holland (Nu.Hier.Noord-Holland), Amsterdam Marketing (Amsterdam Bezoeken, Holland Zien) en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

De Nederlandstalige stadsgids kan bekeken en gedownload worden via de afbeelding hiernaast of via de onderstaande link:

Stadsgids Amsterdam + Metropoolregio - Op een toegankelijke ontdekkingstocht

Voor een bestelling van de gedrukte stadsgids (voor verspreiding of eigen gebruik), kan men een email sturen naar info@accessibletravelnl.com

Bron: Toegankelijke reizen

 

Terug


Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.