Erop uit met de Zonnebloemauto

19-03-2016 17:45

Stel je maakt gebruik van een rolstoel of scootmobiel. Dan kun je vaak niet zelf bepalen hoe laat je ergens heen gaat en met wie. Laat staan dat je spontaan kunt beslissen om later naar huis te gaan, omdat het nog zo gezellig is. Hoe fijn zou het zijn als je dan niet afhankelijk bent. En het geen gedoe meer is om over vervoer te beschikken?  De Zonnebloemauto maakt dit mogelijk. De Zonnebloem biedt toegankelijk vervoer voor een betaalbare prijs. Want mensen met een lichamelijke beperking moeten in alle vrijheid op pad kunnen gaan. Dat is waar de Zonnebloem met elkaar voor gaat!

Verhuurlocaties

Daarom is de Zonnebloem gestart met het verhuren van Zonnebloemauto’s, die geschikt zijn om een rolstoel of scootmobiel in mee te nemen. Verspreid over heel Nederland zijn er Zonnebloemauto's te huur. Het doel is om de komende jaren flink uit te breiden. Ze verhuren twee type auto's: de Volkswagen Caddy en de Fiat Doblo.  Kijk via het kaartje of er bij jou in de buurt een verhuurlocatie is en welk type auto daar te huur is.

Huren

De Zonnebloemauto is een comfortabele rolstoelauto. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De auto heeft maximaal vijf zitplaatsen (incl. chauffeur) en ruimte voor een rolstoel of scootmobiel ( afhankelijk van type auto of hulpmiddel). De auto is voorzien van airco. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.

Chauffeur nodig?

Wil je de Zonnebloemauto huren, maar ben je op zoek naar iemand die hem kan rijden? Het is mogelijk om via de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur bij te vragen. Als je de auto reserveert kun je in het reserveringsformulier of telefonisch (088 - 0016 717) aangeven dat je een vrijwillige chauffeur nodig hebt. De Zonnebloem neemt dan contact met je op om de rit met je door te spreken. De Zonnebloem zoekt vervolgens een geschikte chauffeur. De chauffeur zal voor de rit contact met je opnemen. Hij haalt de Zonnebloemauto op en komt je thuis ophalen en brengt je weer thuis. De onkosten voor de vrijwillige chauffeur worden door de Zonnebloem vergoed. Wel wil de Zonnebloem de chauffeur bij langere ritten een goede plek bieden om te wachten. Hiervoor mag hij max. 20 km rijden. De kosten voor deze eventuele extra kilometers en de extra brandstof zijn voor rekening van de huurder. De chauffeur zorgt voor het terugbrengen van de auto. 

Nadat je de huurauto gereserveerd hebt, krijg je op de huurdag een uitgebreide instructie. Wil je eerder al bekijken wat de mogelijkheden van de aangepaste huurauto zijn? Bekijk dan de  instructievideo's.

 

Terug

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.