OpVeerKracht: aandacht voor mantelzorgers

De zorg in ons land drijft voor een belangrijk deel op mantelzorgers. Bijna een kwart van alle volwassenen verleent mantelzorg. Zonder de steun, liefde en hulp van de ruim 2,9 miljoen mantelzorgers zouden Nederland en de Nederlanders er een stuk slechter aan toe zijn. Alle reden om al die familieleden, vrienden, buren en kennissen te koesteren.

Leve het menselijk zorgkapitaal

OpVeerKracht geeft mantelzorgers graag de aandacht en erkenning die ze verdienen. Met een mooi aanbod voor regelmatige ontspanning, coaching, sport of verwennerij kunnen we ze energie, veerkracht en frisheid teruggeven. Niet alleen als welverdiende beloning maar ook als voorwaarde om dat menselijke zorgkapitaal te behouden.

Uitstapjes voor en coaching van mantelzorgers

Voor alle mensen die zorg verlenen aan partner, familie en kennissen heeft OpVeerKracht een uitgebreid programma samengesteld zodat mantelzorgers kunnen relaxen, bijtanken of bijleren. Het aanbod varieert van, wensarrangementen tot verwenarrangementen. Van dagactiviteiten waar maximale aandacht is voor de deelnemer denk aan: coaching, sport- en spelactiviteiten, groepssessies en individuele vraagstukken. Van begeleidingstrajecten tot opleidingen allen met de intentie de deelnemer te laten ontspannen, inzicht te laten verkrijgen in zichzelf en met meer energie en veerkracht, terug te laten keren in het normale leven.

Mantelzorg vergoeding

Als mantelzorger kun je aanspraak maken op een aantal vergoedingen en fiscale voordelen. Het Mantelzorgcompliment is per 1 januari 2015 afgeschaft. Gemeenten hebben nu in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een eigen regeling voor het belonen van mantelzorgers. Verzekeraar Menzis geeft ook een vergoeding binnen hun aanvullende pakket voor een mantelzorgarrangement. Het aanbod van OpVeerKracht komt bij Menzis in aanmerking voor vergoeding. OpVeerKracht is lid van Mezzo.

opveerkracht.nl

 

Opveerkracht

Bezoekadres, alleen op afspraak:  
F.A. Molijnlaan 83
8071 AC Nunspeet

Contact
+31 (0)341 263 475
info@opveerkracht.nl
www.opveerkracht.nl

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.