Wintersport met een beperking

Wil je heerlijk (leren) skiën? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om een wintersport zoals skiën te beoefenen en eigen te maken voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking. Er zijn mensen die bijvoorbeeld op één been skiën of zittend skiën. Zo zijn er monoski's en monozitski's of langlauf zitski's. Mensen met een visuele beperking skiën altijd met een begeleider voorop. De begeleider geeft (al dan niet met een geluidsbox) aanwijzingen.

Naast het wintersportvakantieaanbod worden er in Nederland ook diverse ski-cursussen aangeboden.

Stichting Samen Ontspannen
Utrechtseweg 48 | 1381 GP Weesp
0294 - 417 311 | info@samenontspannen.nl

Website
Stichting Samen Ontspannen. SSO is een stichting die zich inzet voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Graag willen wij u informeren over wat de Stichting Samen Ontspannen doet voor mensen met een beperking.

 

 

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 
Otto van Egmondlaan 7 | 2636 GR Shipluiden
(015) 262 89 39 | info@vgw-online.nl

Website
Onze Vereniging organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië en skilessen in Huizen en Zoetermeer voor lichamelijke gehandicapten. Hebt u een sportieve instelling en de interesse om aangepast te leren skiën dan zijn er voor bijna iedere lichamelijke handicap mogelijkheden.

 

Delphindoorski
Kerkdennen 32 | 3851 BB Ermelo
(0341) 493 014 | info@delphindoorski.nl

Website
Mensen met een visuele of verstandelijke beperking kunnen uitstekend leren skiën. Als je al kunt skiën, kun je de techniek bijschaven. Indoor skiën op de rolbaan is de perfecte manier om je voor te bereiden op de wintersport maar het kan ook prima als wekelijkse sport beoefend worden.

 

Interessant artikelen

Skiën met een beperking in vijf stappen

Op wintersport met een lichamelijke beperking: kan dat? Jazeker! In weinig landen ter wereld is er zoveel ondersteuning voorhanden als in Nederland. Een belangrijke voorbereiding op je trip naar de sneeuw. Maar waar begin je en op welke piste kun je daarna terecht? Skileraar Martijn van de Paverd helpt je op weg.

Skiën met een lichamelijke of verstandelijke beperking

Als je een handicap hebt, is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Een sport als skiën beoefenen lijkt helemaal een hoge drempel. Het tegendeel is echter waar. Natuurlijk vergt het wat organisatie, aanpassen en flexibiliteit, maar dat geldt voor het beoefenen van andere sporten immers ook. Skiën is ook met een lichamelijke of verstandelijke beperking een hele leuke sport.

 

 

Atlas van Zorg & Vakantie

Online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland.

Over Atlas van Zorg & Vakantie

Contact

Vermelding op de site?

Dat kan vanaf € 64,- per jaar. Bekijk hier de publicatie-mogelijkheden

De Atlas van Zorg & Vakantie is een onderdeel van de
Atlas van Zorg & Hulp

 

Atlas van Zorg & Vakantie

 

© 2013-2019 Alle rechten voorbehouden.